Traži. Rezerviraj. Putuj. Vaš odmor u Hrvatskoj kreće sada | *galileo.hr
hrvatski english italiano deutsch francais ce�tina magyar slovenski rom�ne�te polski

Srednja i sjeverna Dalmacija

Luka polaska: Trogir
Ruta: Trogir - Rogoznica - Kaprije/Žirje - Nacionalni park Kornati - Dugi Otok - Zadar - Vodice - Šibenik - Slapovi Krke - Zlarin - Trogir
Brodovi na ovoj ruti: Orkan, Zelenbor, Toma, Mirabela, Otac Ivan, Pravedan, Sagena, Columbo, Vilma

 

Detaljni opis plovidbe

Subota

Ukrcaj u Trogiru izmedju 11.30 i 13.00 sati, kratko zatim otplovit ćemo prema Rogoznici, pitoresknom ribarskom mjestašcu koji leži na malom otočiću i samo je uskim nasipom povezan sa kopnom. Usput ćemo se usidrit u jednoj uvali kako bi se prvi put okupali u Jadranu. Navečer ukrcaj gostiju koji kasnije dolaze avionom i koji će biti prevezeni u Rogoznici

Nedjelja

Napuštamo kopno i plovimo prema otocima šibenskog arhipelaga kao bi se okupali. Nakon višesatnog uživanja u suncu i moru, dižemo sidro i uzimamo kurs prema otoku Kapriju ili Žirju. U jednom od ova dva mirna ribarska gradića ćemo i prenoćiti.

Ponedjeljak

“Posljednji dan stvaranja odlučio je bog okruniti svoje djelo, i tako stvori iz suza, zvijezda i daha Kornate.” Napisao je irski pisac George Bernard Shaw. Divna priroda, brojni mali i veliki otoci (u narodnom govoru kaže se: Za svaki dan u godini jedan otok), prekrasno more, sve to čini Kornate jedinstvenim rajem. Oni su najveća u otočna skupina na Jadranu, broje 147 otoka, otočića i hridi sa ukupnom površinom od 69 km2, rasprostranjenih na 230 km2. Protežu se na dužini od 13 km između Dugog otoka na sjeverozapadu, Žirja i Pašmana na jugoistoku i Vrgade i Murtera na sjeveru i sjeveroistoku. Preplovit ćemo Kornate njihovom cijelom dužinom i stati ćemo u jednoj uvali na njegovom sjevernom kraju kako bi se okupali. Prenoćit ćemo u mjestu Sali na Dugom otoku.

Utorak

Nakon već uobičajene pauze za kupanje na Ugljenu ili Dugom Otoku, idemo u Zadar, kulturnom i gospodarskom središtu sjeverne Dalmacije. Stara jezgra grada s brojnim kulturnim spomenicima leži na poluotoku okruženom zidima. Iskoristite vrijeme nakon večere za šetnju gradom , ili uživajte u zvukovima u svijetu jedinstvenih morskih orgulja, čije melodije stvaraju valovi.

Srijeda

Idemo smjerom juga, uzduž otoka Ugljana i Pašmana i s pogledom na Kornate u daljini stižemo u vodički arhipelag. Tamo, ćemo u jednoj osamljenoj uvali spustiti sidro i iskoristiti vrijeme kako bi se osvježili u kristalno čistom moru. Prenoćit ćemo u Vodicama, živahnom turističkom mjestu sa brojnim kafićima, tavernama i konobama.

Četvrtak

Nekoliko milja južnije, napuštamo Jadran i ulazimo u ušće rijeke Krke. Naša slijedeća stanica je Šibenik. Šibenik se prvi put spominje 1006. godine, on je najmlađi od velikih gradova na obali ali istovremeno i najstariji hrvatski grad. On nije bio zasnovan niti od Grka niti od Rimljana niti od Bizanta već su ga zasnovali Hrvati. Najpoznatija građevina u staroj jezgri grada koja sliči utvrdi je katedrala Sv. Jakova, najznačajniji renesansni spomenik u Hrvatskoj. Nakon šetnje gradom plovimo dalje rijekom Krkom. Sidrimo se u Skradinu, nedaleko od poznatik Krkinih slapova. Ovdje takodjer voze brodovi koji vas mogu dovesti u nacionalni park. Imate i mogučnost posjetiti "Skradinski buk", najpoznatiji dio slapova, gdje Krka na jednom potezu od 800m, pada u 17 slapova i do sto metera širokih kaskada na visini od 45,7 m. Nikako ne smijete zaboraviti svoje stvari za kupanje, jer je kupanje u kristalno čistoj Krki odmah ispod slapova jedinstveni doživljaj.(Ulaz u Nacionalni park koji uključuje i vožnju brodom je košta 8 €). Vračamo se u Jadran, plovimo prema Zlarinu, ribarskom mjestašcu na istoimenom otoku, u čijoj ćemo maloj luci i prenoćiti.

Petak

Napuštamo Zlarin, i vraćamo se u polaznu luku našeg putovanja, Trogir. Na putu ćemo naravno se narovno usidriti u jednoj uvali kako bi se jos jednom okupali. Rano uvećer stižemo u Trogir, grad koji je pod zaštitom Unesca i naziva se jos "grad muzej". Pravi je doživljaj popodne ili navečer šetati zamršenim uličicama, diviti se zidinama, obrambenim tornjevima, crkvama, freskama i svodovima ili samo tu i tamo baciti pogled u stara dvorišta. Noćenje u Trogiru.

Subota

Nakon doručka iskrcaj oko 9 sati.

N/AN/AN/A
Galileo putnička agencija d.o.o., Zvonimirova 14/IV, 21000 Split, Hrvatska, OIB: 58565616320, ID HR-AB-21-060187792 | Uvjeti korištenja