Traži. Rezerviraj. Putuj. Vaš odmor u Hrvatskoj kreće sada | *galileo.hr
hrvatski english italiano deutsch francais ce�tina magyar slovenski rom�ne�te polski

Krstarenje dalmatinskom obalom i otocima II

Luka polaska: Dubrovnik
Ruta: Dubrovnik - Mljet - Korčula - Hvar - Trstenik - Šipan - Dubrovnik
Brodovi na ovoj ruti: Kapetan Bota II, Dalmatinka

 

Detaljni opis plovidbe

Za ovo putovanje sve što vam treba je nekoliko ljetnih majica i kupaći kostim kako biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranske obale i otoka. Opustite se i neka kapetan i njegova posada (posebno kuhar) brinu o vama. Tijekom dana možete plivati​​, roniti, sunčati, i istraživati ​​podzemlje Jadranskog mora. Večeri imate slobodane da pronađete dobar restoran ili otkrijete stare crkve i povijesne zanimljivosti.

Nedjelja

Ukrcaj na brod moguć od 13:00 sati nadalje (Luka Gruž), te je prvi obrok večera – zbog različitih letova dolaska svih putnika. Ovu prvu noć na našoj avanturi ostajemo u Dubrovniku - gradu lijepih palača, ljetnikovaca i hotela, ugodne klime, bujne vegetacije, lijepih plaža i uvala. Poseban šarm daju mu građevine koje svoje korijene vuku još iz doba Dubrovačke Republike. Većinu spomenika krase karakteristike renesansne arhitekture, ali su osjetni i sve veći utjecaji gotičke kulture, što možete osjetiti već pri prvoj šetnji STRADUNOM – nadaleko poznatom šetnicom predivnog Dubrovnika.

Ponedjeljak

Nakon doručka nastavljamo prema Nacionalnom parku - otoku Mljetu. Nakon jutarnjeg kupanja i ručka cijelo poslijepodne vam ostaje na raspolaganju za uživanje u ljepotama Nacionalnog parka - slanim jezerima, razgledavanju stare crkve i opatije na otočiću usred jezera, mirnoći i skladu prirode. Jedna od mnogih pogodnosti koje se nude je i mogućnost iznajmljivanja bicikla i vožnja oko jezera. Noćenje u luci Polača/Pomena.

Utorak

Tokom doručka krećemo prema Korčuli, rodnom mjestu poznatog istraživača i pustolova MARKA POLA. Kratka pauza za ručak u Lumbardi (dio otoka Korčule). Po dolasku u grad svatko se prepušta vlastitom instinktu i kreće u istraživanje stare Korčule smještene na poluotoku gdje, izdvojena, prkosi utjecaju novog, modernog svijeta. Otok i grad Korčula kriju toliko legendi, priča i spomenika koje u tolikom broju sigurno nećete naći nigdje drugdje. Poslušajte priče kamenih zidova koje se pažljivo skupljaju i čuvaju već više od dva stoljeća! Noćenje u luci Korčula.

Srijeda

Za doručkom nastavljamo prema otočiću Šćedru gdje ćemo imati dovoljno vremena za opuštanje i osvježenje u čistom, kristalnoplavom moru. Nakon ručka polazak za Hvar, najduži otok Jadranskog mora. U ovom gradu naići ćemo na renesansnu katedralu i najstarije narodno kazalište u Europi utemeljeno 1612. godine. Za one sportskog duha Hvar nudi dodatni izazov - na uzvisini iznad grada čvrsta i postojana, stoljećima dominira tvrđava Španjola. Otkrijte još jednom povijest, ovaj put iz nove dimenzije! Nemirni pojednici uvijek željni zabave također će otkriti svoje carstvo - mnogobrojne restorane i barove otvorene dugo.

Četvrtak

Naše putovnje nakon doručka nastavljamo putem malog gradića Trstenik na poluotoku Pelješac. TRSTENIK, naselje i luka na središnjem dijelu južne obale Pelješca; 106 stanovnika. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo (poznato vino dingač), ribarstvo i turizam. Obale uz naselje i uz susjedne uvale s borovim šumicama pogodne za kupanje. Poznati vinograd – Grgić također je našao svoje mjesto u Trsteniku. Predlažemo laganu šetnju kroz borovu šumu, uz pauzu uz čašicu izvrsnog lokalnog vina u jednoj od tipičnih dalmatinskih konoba. Noćenje u mjestašcu.

Petak

Za vrijeme doručka nastavljamo naše putovanje u smjeru Dubrovnika, prema Elafitima, grupi otočića od kojih je najveći Šipan, a slijede ga Lopud i Koločep (Kalamota). Svojom zadivljujućem ljepotom i brojnim pješčanim plažama privlače sve više i više turista. Stanke za kupanje na nekom od manjih otočiča, a noćenje na Šipanu.

Subota

Rani polazak za Dubrovnik. Dok doručkujete možete uživati u prekrasnoj prirodi na putu do “raja na zemlji”, kako je Dubrovnik nazvao čuveni pisac George Bernard Shaw. U grad stižemo ujutro te imamo cijeli dan za istraživanje Dubrovnika ili za kupanje, a možete i krenuti na fakultativnu ekskurziju autobusom u Crnu Goru. Dubrovnik možete istražiti sami, a možete se pridružiti organiziranom razgledu sa vodičem na engleskom jeziku. Možete se prošetati STRADUNOM – nadaleko poznatom gradskom ulicom, odnosno promenadom smještenom unutar starogradskih zidina. Za one izdržljivije i pune entuzijazma preporučujemo šetnju gradskim zidinama dugim 1,940 metara! Noćenje je predviđeno u luci ovog čudesnog grada.

Nedjelja

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja s nadom skorog susreta.

N/AN/AN/A
Galileo putnička agencija d.o.o., Zvonimirova 14/IV, 21000 Split, Hrvatska, OIB: 58565616320, ID HR-AB-21-060187792 | Uvjeti korištenja