Traži. Rezerviraj. Putuj. Vaš odmor u Hrvatskoj kreće sada | *galileo.hr
hrvatski english italiano deutsch francais ce�tina magyar slovenski rom�ne�te polski

Bicikliranje i krstarenje Opatija

Luka polaska: Opatija
Ruta: Opatija-Krk-Rab-Pag-Molat-Lošinj-Cres-Opatija
Brodovi na ovoj ruti: Dalmatinka

 

Detaljni opis plovidbe

Tijekom rute istražiti ćete zadivljujuće obale, srednjovjekovne gradove, stara sela i slikovite uvale. Izdvajamo razgledavanje lijepih plaža, vinograda, borovih šuma i bicikliranje na povijesnim otocima.Hrvatska je zemlja slikovitih otoka, bogate povijesti, mediteranske vegetacije i blage klime i najbolji način za to istražiti je bez sumnje, biciklom.

Subota

Opatija - Otok Krk
Biciklistička ruta: Malinska - Krk grad (18 km), RAZINA TEŽINE: 1

Dolazak u Opatiju. Ako dolazite autom možemo dogovoriti čuvano parking mjesto za vas. Kabine na vašem brodu će biti spremne oko 12:00, a ručak će biti poslužen prije polaska. Dva sata vožnje prema otoku Krku je najbolje vrijeme za upoznavanje svojih suputnika i članova posade. Krk je najveći od kvarnerskih otoka gdje ćemo imati lagani početak vožnje iz nekadašnjeg ribarskog mjesta Malinska prema gradu Krku. Većina staze je novo betonirana biciklistička staza napravljena između Malinske i Krka. Noćenje na brodu.

Nedjelja

Otok Krk
Biciklistička ruta: Grad Krk - Dobrinj - Vrbnik - Punat (cca. 38 km) RAZINA TEŽINE 4:

Danas ćete biciklirati okruženi mediteranskim mirisnim raslinjem, kroz polja kestena i smokava prema selu Dobrinja. Nakon Dobrinja ćete proći kroz dolinu vinograda i stići na sjeveroistočnog dijela otoka i jedinstvenog grada Vrbnik. Grad Vrbnik poznat i kao grad muzej, izgrađen je na 50 metara visokoj stijeni, a dom je vina zlatna žlahtina. Nakon šetnje kroz neke od najužih ulica na svijetu i ispijanja vina, nastavljamo do prirodne luke Punat gdje ćemo prenoćiti na brodu i imati večeru.

Ponedjeljak

Otok Rab
Biciklistička ruta: Lopar - Barbat - Rab (oko 22 km) i Rab - Poluotok Kalifront - Rab (oko 21 km) RAZINA TEŽINE: 2

Dok doručkujemo brod će nas odvesti u Lopar na otoku Rabu. Od tamo naša biciklistička staza će nas dovesti do uvale pješčane plaže koja je vrlo neobična za kvarnerske otoke. Nakon toga bicikliramo kroz unutrašnjost otoka, pored prekrasne uvale Supetarska Draga u smjeru drevno zidanog grada Raba sa svoja 4 poznata zvonika smješten. Oko podneva brod će biti vezan izvan starog grada Raba u luci, a nakon obroka imati ćete priliku uživati ​​u staroj gradskoj atmosferi ili bicikliranju prema rezervatu prirode 'Dundo' šume na poluotoku Kalifront i natrag na Rab. Noćenje u luci Rab.

Utorak

Pag
Biciklistički tečaj: Tovarnele - Novalja (22 km) ili nastaviti prema Mandre (oko 35 km ukupno) RAZINA TEŽINE:3

Nakon kratkog prelaska na otok Pag turu započinjemo duž prekrasnog krajolika otoka. Naša prva stanica je selo Lun s tisuću godina starim stablima maslina i mnogim kamenim zidovima koji su izgrađeie od strane stanovnika kao zaštita od vjetra. Molimo budite oprezni pri vožnji po otoku jer postoje mnogi ovce na cesti. U Novalji imate priliku vratiti se na brod, ili krenuti dalje s grupom. Svakako preporučujemo pauzu u tradicionalnoj konobi kako bi mogli kušati poznati Paški sir. U idiličnom mjestu Mandre vraćamo se na brod i odatle krećemo na otok Molat. Večera i noćenje u Molatu.

Srijeda

Otok Molat i Lošinj
Biciklistička ruta: Molat - Zapuntel - Molat (19 km) i M.Losinj-Čikat V.Losinj-M.Losinj (cca. 20 km) RAZINA TEŽINE:2

Molat je najmanji otok ovog putovanja, a time i najromantičniji. Selo Molat ima samo pekaru, trgovinu i 2 ili 3 bara. Put nas vodi kroz kontinentalni dio otoka u selo Zapuntel i natrag. Na tom putu vidjeti ćete mnogo lijepih uvala i plaža. Ručak je na brodu a krstarenje nastavljamo prema otoku Lošinju gdje imate mogućnost bicikliranja prema ribarskom selu Velog Lošinja i posjetiti jednu od brojnih uvala okruženih borovom šumom na poluotoku Čikat. Noćenje u Malom Lošinju, u luci u kojoj se nalaze brojni kafići i mnoge šareno obojane kuće.

Četvrtak

Otoci Lošinj i Cres
Biciklistička ruta: M. Lošinj - Cres (20 km, TEŽINA: 2) ili nastaviti prema Martinšćica (oko 45 km u ukupnom, RAZINA TEŽINE: 4)

Nakon doručka bicikliramo kroz drveća borova i lovora u smjeru otoka Cresa. Naša prva stanica je umjetničko selo Osora, gdje imate priliku vratiti se na brod i imati opuštajuće popodne ili napornijom stazom biciklirati prema ribarskom mjestu Martinšćica, gdje će vas opet čekati brod i sve zajedno odvesti prema povijesnom gradiću Cresu. Večera i noćenje u Cresu.

Petak

Istra i Opatija
Biciklistička ruta: M.Draga - Brseč - M.Draga (20 km, RAZINA TEŽINE: 2) ili preko planine sv Jelene (cca. 30 km, TEŽINA: 4)

Za vrijeme doručka brod kreće i vodi nas do Mošćeničke Drage na Opatijskoj rivijeri. Od tamo ćemo ići obalnom šetnicom sa spektakularnim pogledom na more i otoke grada Brseča, koji se nalazi iznad mora na stijeni. Nakon pauze za kavu, prošetati ćemo kroz malo selo s dvije crkve. Nakon pauze možete odlučiti da li se želite vratiti istom obalnom cestom opet vozio sam natrag na brod ili odabrati težu opciju, bicikliranje zajedno sa svojim vodičem do brda svete Jelene i natrag do Mošćenićke Drage. Na toj ruti se možete diviti planinskom selu sa svojim malim Mošćenica Etnografskom muzejom. Ručak na brodu, nastavljamo dalje prema Opatiji, gdje imate slobodnog večer da se divite ovom lijepom gradu, te prošetate parkovima ili 12 km dugoj rivi. Noćenje u Opatiji.

Subota

Opatija

Rano jutarnji doručak i check out.

PAUZE ZA KUPANJE: Po dobrom vremenu i ovisno o vremenu, imati ćemo redovne pauze za kupanje dok je brod usidren u skrovitim uvalama maksimalno 20-30 metara udaljen od plaže.
BICIKLISTIČKE RUTE: Duljina dnevnih biciklističkih staza je procijenjena i informativna i ovisi o raznim zaobilaznicama ili kratkim rezovima koje se mogu obaviti na ruti. Svi brodski i biciklistički izleti ovise o vremenu i može lokalno biti promijenjen odlukom kapetana i vodiča. Gotovo svaki dan moguće je biciklirati pola dana ili cijeli dan.
BICIKLI: iznajmljivanje bicikla moguće je na zahtjev.
HRANA: Polupansion se služi na brodu: kontinentalni doručak i ručak ili večera. Tijekom naših biciklističkih ruta ćemo preporučiti zaustavljanje u lokalnim restoranima gdje možete kušati lokalne specijalitete. Ti obroci nisu uključeni u cijenu putovanja. Također postoji mogućnost rezerviranja kapetanske večere, koja se plaća izravno na licu mjesta, a nude je kapetan i vaš vodič.
N/AN/AN/A
Galileo putnička agencija d.o.o., Zvonimirova 14/IV, 21000 Split, Hrvatska, OIB: 58565616320, ID HR-AB-21-060187792 | Uvjeti korištenja