Traži. Rezerviraj. Putuj. Vaš odmor u Hrvatskoj kreće sada | *galileo.hr
hrvatski english italiano deutsch francais ce�tina magyar slovenski rom�ne�te polski

Putno osiguranje

Sukladno Zakonu o turističkoj djelatnosti, Galileo kao jedan od vodećih hrvatskih online agencija je osiguran za slučaj platne nemogućnosti i stečaja. U tom slučaju putnici zatečeni na putovanju, kao i osobe koje su uplatile akontacije za putovanje trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravatelja navedenog na Ugovoru o putovanju ili na drugom odgovarajućem dokumentu.

Galileo svojim klijentima prilikom potvrde rezervacije nudi mogućnost uplate osiguranja i to osiguranja od rizika otkaza putovanja i/ili putnog osiguranja. Galileo preporuča uplatu police osiguranja kod osiguravajučeg društva Allianz.

U daljnjem tekstu pročitajte više informacija o pojedinom osiguranju.

Osiguranje od rizika otkaza putovanja

Ukoliko klijent prilikom rezervacije predviđa da bi zbog određenih situacija morao otkazati putovanje, Galileo preporuča uplatu police osiguranja od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza ne može se uplatiti naknadno, nego samo kod prijave za putovanje. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku Osiguravajućeg društva. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u sljedećim slučajevima i to uz obaveznu pismenu potvrdu:

- smrt
- nesretni slučaj s teškom tjelesnom ozljedom
- iznenadna akutna bolest, za koju je potrebna neodgodiva liječnička skrb
- poremećaji u trudnoći
- nepodnošenje cjepiva, kojeg je osiguranik bio dužan obvezatno primiti, prema pozitivnim propisima zemlje u koju putuje
- štete na imovini uzrokovane požarom, elementarnom nepogodom ili namjernim krivičnim djelom treće osobe vojna vježba.

Ukoliko putnik nema ugovoreno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje Galileo će obračunati troškove otkaza prema pripadajućim Općim uvjetima za rezerviranu uslugu. Također je bitno napomentui da kod otkazivanja rezervacije ne isplaćuje se trošak nabavke viza ili putnih isprava i u slučaju da putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Uplatom police osiguranja od otkaza putnik sva svoja potraživanja prenosi na osiguravajuće društvo čiju policu osiguranja od otkaza posjeduje, a Galileo se obvezuje putniku osigurati svu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje potraživanja putnika prema osiguravajućem društvu, a koja se odnosi na rezervaciju. Svi ostali uvjeti osiguranja nalaze se uz policu osiguranja te svakom putniku preporučamo da ih osobno pročita.

Putno osiguranje

Cijene putovanja ne uključuju “paket“ putnog osiguranja: osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao i dragovoljno zdravstveno osiguranje. Potvrdom rezervacije, smatrati će se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti izravno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Galilea, pri čemu Galileo djeluje samo kao posrednik.

Preporučamo pozorno proučiti uvjete osiguranja prije kupnje.

KORISNIČKI CENTAR

Hrvatska
+385 21 54 22 33
info@galileo.hrPonedjeljak - Petak 08-22 | Subota 08-12

N/AN/AN/A
Galileo putnička agencija d.o.o., Zvonimirova 14/IV, 21000 Split, Hrvatska, OIB: 58565616320, ID HR-AB-21-060187792 | Uvjeti korištenja